Stengs en Drommel hebben begrip voor uitblijven oproep De Boer

17 mei 2021, 15:23

Frank de Boer had afgelopen week slecht nieuws voor onder andere Joël Drommel (FC Twente) en Calvin Stengs (AZ). Beide voetballers zaten niet in de voorselectie voor het EK in de komende zomer, maar konden voor die beslissing van de bondscoach wel begrip opbrengen.

"Ik heb uitleg gekregen van de bondscoach waarom ik er niet bij zit. Die uitleg kan ik goed begrijpen, ik vind zelf ook dat mijn prestaties te schommelend zijn geweest", reageerde Stengs tegenover ESPN op het uitblijven van een oproep in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in de komende zomer. "Natuurlijk is het een teleurstelling, op het laatste moment afvallen is sowieso niet leuk."

Wel levert het meer bewijsdrang op bij de buitenspeler van AZ. "Ja, die is er wel om het te laten zien. Nee, ik lig er niet wakker van, zo extreem ben ik niet. Maar het is wel jammer", zei Stengs, die als schoonzoon van De Boer afgelopen week wel op verjaardag ging bij de keuzeheer. Met een glimlach: "Ik ben niet zo lastig hoor. En ja, dan gaat het wel over de selectie. Maar we gaan dan niet over mijn oproep spreken, of zo."

Lees ookStengs ziet EK aan neus voorbij gaan: "Je krijgt wat je toekomt"

Drommel: "Dan is het wel terecht"

Ook voor FC Twente-keeper Joël Drommel kwam het slechte nieuws: hij hoorde anders dan Jasper Cillessen, Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Marco Bizot niet tot het selecte gezelschap keepers met een uitnodiging voor de voorselectie. "Het is heel jammer, maar ik begrijp het ook wel", zei de doelman, die in de zomer overstapt naar PSV. "De tweede seizoenshelft van ons en van mijzelf was minder goed dan daarvoor. Dan is het terecht." In zijn laatste duel namens FC Twente zag Drommel er zelfs bij de twee tegengoals niet goed uit, maar de doelman won uiteindelijk wel met de Tukkers van ADO Den Haag (3-2).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen