'Weghorst in belangstelling van Chelsea en Dortmund'

17 mei 2021, 23:11   Bijgewerkt: 17 mei 2021, 23:28

Wout Weghorst heeft zich met zijn uitstekende prestaties in de kijker gespeeld van diverse Europese topclubs. De spits van VfL Wolfsburg lijkt komende zomer een fraaie stap te kunnen maken naar een grotere club. Een overstap binnen Duitsland of naar de Premier League behoort tot de mogelijkheden.

Dat werd maandagavond gemeld in Veronica Inside. Chelsea en Borussia Dortmund zouden vooraan in de rij staan voor de spits, die dit seizoen liefst twintig keer trefzeker was in de Bundesliga. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de huidige vierde plaats van Wolfsburg in de Bundesliga, waardoor Wolfsburg verzekerd is van deelname aan de Champions League.

Weghorst, die in het verleden ook voor FC Emmen, Heracles en AZ speelde, heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van het Nederlands elftal. De spits viel de laatste interlandperiodes steevast af, maar de bondscoaches verkozen Luuk de Jong standaard boven de goaltjesdief uit Borne. Weghorst is dit seizoen voor de derde keer op rij minstens vijftien keer trefzeker in Duitsland.

Bij Chelsea zou Weghorst gaan samenspelen met Hakim Ziyech. De laatste weken koos Thomas Tuchel voor middenvelder Kai Havertz in de punt van de aanval. Weghorst zal bij Dortmund op de verlanglijst staan als opvolger van superspits Erling Haaland, die de interesse van diverse topclubs geniet. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen