Tadic wees FC Barcelona af: "Die kans was er vorig jaar"

18 mei 2021, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic heeft vorig jaar de kans laten lopen om zijn loopbaan voort te zetten bij FC Barcelona. De club van Ronald Koeman wilde de nu 32-jarige Servische aanvaller overnemen van Ajax, maar kreeg nul op het rekest. Tadic bleef de Amsterdamse club trouw en verlengde afgelopen zomer zijn contract in de Nederlandse hoofdstad tot medio 2026.

Ajax haalde Tadic in de zomer van 2018 terug naar de Eredivisie en zal geen moment spijt hebben gehad van die beslissing. De linkspoot leidde de Amsterdammers al twee keer naar de dubbel. "Zolang ik bij Ajax speel, moeten we eerste eindigen. Ook volgend jaar proberen wij pak schaal en de beker te winnen. Maar daarnaast willen we ook in Europa successen boeken. Als we kleine details verbeteren, kunnen we ook Europees het verschil maken", stelt Tadic in de dinsdageditie van De Telegraaf.

Tadic heeft het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij Ajax. "Voetballen geeft plezier. En het is de beste beslissing van mijn leven om naar Ajax te gaan. Het was vanwege de filosofie, de vele grootheden die hier hebben gevoetbald, de historie en de fans altijd al mijn droomclub. Ajax is de mooiste van allemaal", aldus de Serviër, die zelfs niet verleid kon worden door Barcelona. "Die kans was er vorig jaar, maar ik heb het niet gedaan. Dit is mijn club en daar doe ik alles voor."

Wijndal

De Ajax-aanvoerder gaf onlangs in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International aan dat hij Owen Wijndal wel een goede vervanger van Nicolás Tagliafico zou vinden. Tadic zal de linkervleugelverdediger van Ajax echter niet benaderen om hem de overstap te laten maken. "Het is ook niet nodig, denk ik. Dit Ajax is een van de beste ploegen van Europa. Als spelers niet zelf het gevoel hebben hier te willen spelen, is dat ongelooflijk. Iedere speler wil naar Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen