De Telegraaf onthult huursom die Feyenoord betaalt voor Til

18 mei 2021 – Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Feyenoord de zomerse komst van Guus Til wereldkundig maakt. In navolging van eerdere berichtgeving schrijft nu ook De Telegraaf dat de Rotterdammers erin zijn geslaagd om de 23-jarige middenvelder naar De Kuip te halen. Het salaris leek een onoverkomelijk obstakel te vormen, maar door een 'slimme deal' zal Til volgend seizoen toch in de Eredivisie te bewonderen zijn.

De Telegraaf onthult huursom die Feyenoord betaalt voor Til

De krant meldt dat op dit moment de laatste plooien worden gladgestreken. Arne Slot heeft een grote rol gespeeld bij de huurtransfer. De nieuwe trainer van Feyenoord heeft veel moeite gedaan om Til ervan te overtuigen dat de middenvelder onder zijn leiding het plezier in het voetbal terug gaat krijgen. Voor de komst van Til maakt Feyenoord een huursom van één miljoen euro over aan Spartak Moskou.

Lees ookFeyenoord lijkt uit beeld geraakte Guus Til bijna binnen te hebben

In Rotterdam wacht men alleen nog op het papierwerk van Spartak Moskou en de daaropvolgende handtekening van Til. Eurostavka schreef maandagavond dat de Russische club het contract van de Nederlandse middenvelder gaat verlengen alvorens de huurdeal wordt gesloten. Spartak wil namelijk dat Til, die in 2019 voor liefst achttien miljoen euro over werd genomen van AZ, zijn transferwaarde behoudt.

Het Russische avontuur van Til is vooralsnog geen succes gebleken. In zijn eerste seizoen bij Spartak Moskou wist hij de hoge verwachtingen niet waar te maken, waarna de club hem op huurbasis stalde bij SC Freiburg. Mede door blessureleed kwam Til in de Bundesliga nog minder aan spelen toe. Afgelopen seizoen kwam de voormalig AZ-aanvoerder slechts zeven keer in actie in de Bundesliga, waarvan eenmaal als basisspeler.

Feyenoord

gerelateerd