Pérez verbaasd over keuze De Boer: "Babel is er altijd bij geweest"

18 mei 2021, 10:50   Bijgewerkt: 18 mei 2021, 11:07

Het verbaast Kenneth Pérez dat Ryan Babel ontbreekt in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het EK. De 34-jarige aanvaller behoorde de afgelopen jaren steevast tot de vaste kern van Oranje, maar wordt door bondscoach Frank de Boer niet meegenomen naar het eindtoernooi.

"Er zit een aantal spelers bij dat er nog nooit bij is geweest. Babel is er altijd bij geweest. Ik vond het zeer respectloos dat altijd werd gedaan alsof het niets uitmaakte of hij wel of niet meegaat. Het was vaak zo van: als je Babel meeneemt, dan kun je iedereen wel meenemen. Hij kan toch wel voetballen? Dat laat hij nu ook in Turkije zien", aldus Pérez bij het programma Voetbalpraat van ESPN.

Volgens Arno Vermeulen is Babel simpelweg niet opgeroepen omdat De Boer inmiddels betere opties heeft. "Het heeft toch met de ontwikkeling van Gakpo te maken? Frank de Boer heeft blijkbaar de senioriteit afgezet tegen de technische kant. Met Weghorst heeft hij er een extra spits bij gehaald, daar heeft hij voldoende mensen. Aan de linkerkant is Gakpo doorgekomen. Hij heeft Babel gewoon niet nodig."

Naar eigen zeggen is Pérez een 'groot voorstander' van Gakpo. "Maar je hebt 26 spelers. Babel is superbelangrijk voor het elftal en Strootman ook, dat wordt gezegd. Zelfs Virgil van Dijk zegt dat Strootman eigenlijk de aanvoerder is van het Nederlands elftal is, maar laten we dat even buiten beschouwing laten. Er zitten nu spelers bij die nog nooit bij het Nederlands elftal hebben gezeten en gelijk meegaan naar een eindtoernooi, dat vind ik opvallend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen