Seuntjens: "Het zou erg kortzichtig zijn om Snoei nu te ontslaan"

18 mei 2021, 12:51

Na het mislopen van promotie naar de Eredivisie klinkt de roep om het ontslag van Mike Snoei luid in Doetinchem. Ralf Seuntjens zou het niet terecht vinden als ded 57-jarige trainer op straat wordt gezet door De Graafschap. "Het zou erg kortzichtig zijn om de trainer nu te ontslaan", stelt Seuntjens in een interview met Omroep Gelderland.

De Graafschap liet in de laatste speelronden van het reguliere seizoen twee mogelijkheden liggen om de tweede plaats veilig te stellen. Door gelijk te spelen tegen Jong Ajax (1-1) en Helmond Sport (0-0) kwam op de laatste speeldag Go Ahead Eagles langszij. Zaterdag werden De Superboeren in de eerste ronde van de play-offs meteen uitgeschakeld door Roda JC (2-3).

De achterban van De Graafschap neemt Snoei het debacle kwalijk en ziet de trainer het liefst vertrekken. Seuntjens, volgend seizoen speler van NAC Breda, hoopt dat Snoei zijn baan behoudt. "Vorig jaar stonden we er nog beter voor en waren we absoluut gepromoveerd als het seizoen niet was gestopt. We hebben een hele sterke fase gehad na de winter en ook best redelijk gevoetbald. Je weet dat een tweede seizoen dan nog zwaarder wordt na zo'n teleurstelling. Toch stonden we er weer heel goed voor."

Ondanks de uitstekende uitgangspositie ging het toch mis voor De Graafschap. "Het enige wat we ons kunnen verwijten is dat er geen goal extra is gemaakt in die laatste wedstrijden. Het ging om één doelpunt. Dat was allesbepalend. Als die was gevallen, was het nu hosanna geweest in Doetinchem en had niemand over de trainer gesproken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen