Arteta heeft pijn in het hart van keuze routinier David Luiz

18 mei 2021, 16:05

Arsenal en David Luiz gaan niet met elkaar verder. Beide partijen spraken lange tijd over een mogelijke contractverlening, maar de Braziliaan heeft ervoor gekozen om de Londenaren na dit seizoen de rug toe te keren. Hij gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

Arsenal heeft dat via de clubkanalen bekendgemaakt. De Engelsen stellen dat de partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan, maar volgens ESPN is het zo dat Luiz zelf gekozen heeft voor een vertrek terwijl Arsenal met hem door wilde. Luiz speelde in totaal 73 wedstrijden voor Arsenal, dat hem in 2019 overnam van Chelsea. Bij die club was hij een stuk succesvoller dan bij Arsenal, aangezien hij met Chelsea onder meer de Premier League en de Champions League won.

Luiz was bij Arsenal lang niet altijd een vaste basiskracht. Daarnaast viel hij meermaals op door grote fouten. Toch wilde de club met hem door, bevestigt trainer Mikel Arteta. "Ik vond het een eer om met hem te werken", zegt de Spaanse trainer. "Ik heb van de samenwerking genoten. We hebben mooie momenten meegemaakt. Ik heb ook veel van hem geleerd, ook omdat hij altijd meedacht en erg behulpzaam was."

?Voor de trainer is het dan ook een hard gelag dat Luiz vertrekt. "Als het moment daar is, dan is het zwaar en doet dit pijn omdat de relatie hier gaat eindigen. Straks werken we niet meer elke dag samen en dat is moeilijk. Ik ben hem zeer dankbaar", zo besluit de trainer zijn lofzang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen