Dessers beleeft matig seizoen en sluit vertrek bij Genk niet uit

18 mei 2021 – Tekenen bij zijn droomclub Racing Genk was geweldig voor Cyriel Dessers, maar de van Heracles Almelo overgekomen spits heeft vooralsnog weinig plezier beleefd aan zijn tijd bij de Belgische club. Blij was hij dan ook dat hij zondag eindelijk eens opviel met een doelpunt tegen Anderlecht die belangrijk was voor Genk. Toch twijfelt hij over zijn toekomst bij Genk.

Dessers beleeft matig seizoen en sluit vertrek bij Genk niet uit

Met een rake kopstoot bezorgde Dessers Brugge de winst tegen Anderlecht. Een belangrijke goal in de Belgische titelstrijd en voor de aanvaller een doelpunt dat hij nodig had. Het was namelijk zijn eerste treffer voor Genk in een tijdsbestek van vijf maanden. Omdat zijn concurrent Paul Onuachu bezig is aan een ijzersterk seizoen, zit de voormalig topschutter van Heracles vooral op de bank in Genk. Daar baalt de 26-jarige aanvaller uiteraard van.

"Op training ben ik ook altijd bewust blijven zoeken naar dat goede gevoel. De ballen vlogen er ook in, maar ik sta gewoon achter een geweldige spits. Wat Paul dit seizoen toont, is ongezien", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Hij is op speeldag drie in de ploeg gekomen en sindsdien breekt hij hier gewoon alle records. Ik heb moeilijke momenten beleefd, dat hoef ik je niet uit te leggen. Maar ik ben een prof en ik gedraag me professioneel."

Duidelijk is wel dat de aanvaller weinig plezier heeft beleefd aan zijn periode bij Genk. "Veel mensen vragen mij weleens of ik spijt heb van mijn keuze voor Racing Genk. Absoluut niet, ik zou het meteen opnieuw doen. Maar de laatste weken loop ik wel op de toppen van mijn tenen, dat geef ik toe. In de reguliere competitie moest ik tevreden zijn met een paar invalbeurten, weinig tijd om te tonen wat je kunt."

Dessers heeft nog een doorlopend contract, maar weet niet of hij wel bij de club blijft. "Ja, ik heb getwijfeld. En ik kan niet zeggen dat die twijfels nu met die ene goal verdwenen zijn. Op dit moment heeft het ook weinig nut om dieper in te gaan op mijn toekomst, daarvoor is het moment zelf te mooi."

Eredivisie

gerelateerd