Zuid-Afrika richt pijlen nu op Parreira

20 juli 2006, 15:54

Carlos Alberto Parreira hoeft niet lang zonder werk te zitten. De oefenmeester werd woensdag ontslagen als bondscoach van Brazilië, maar lijkt inmiddels bovenaan het verlanglijstje van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond te staan. Het land organiseert het WK in 2010 en wil dolgraag met de Braziliaan naar het toernooi toe werken.

In de Braziliaanse krant Estado de Sao Paulo geeft Parreira toe dat de onderhandelingen met het Afrikaanse land in een vergevorderd stadium zijn. De oefenmeester zegt zelfs dat hij verwacht dat de besprekingen binnenkort afgerond zullen worden. Eerder werden ook ex-Ajacieden Danny Blind en Gerard van der Lem in verband gebracht met Bafana Bafana, zoals de bijnaam van het Zuid-Afrikaanse team luidt, maar inmiddels lijkt Parreira kandidaat nummer één om de functie te krijgen.

Mocht de 63-jarige Parreira Zuid-Afrika op het WK van 2010 gaan coachen, dan zou dat alweer zijn zesde WK betekenen. In 1982 debuteerde hij met Koeweit op een mondiaal eindtoernooi, daarna was hij ook met Verenigde Arabische Emiraten (1990), Brazilië (1994 en 2006) en Saudi-Arabië (1998) actief op een WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen