PSV jaagt op Ramalho: "Hij past perfect in filosofie van Schmidt"

18 mei 2021, 17:25

Roger Schmidt hoopt bij PSV komende zomer André Ramalho Silva te verwelkomen. De Braziliaanse verdediger staat onder contract bij Red Bull Salzburg, maar wil graag vertrekken en staat open voor een transfer naar Eindhoven. Ricardo Moniz denkt dat de verdediger een goede aanwinst zou zijn voor PSV.

De 29-jarige verdediger is nadrukkelijk in beeld bij PSV, zo heeft ook Ricardo Moniz meegekregen. Tien jaar geleden maakte Moniz in dienst van de Oostenrijkse club kennis met Ramalho. "Destijds heb ik hem vanuit Brazilië naar Salzburg gehaald, waar ik toen hoofd opleidingen was", zegt de trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "André was toen nog een centrale middenvelder en werd als een echte nummer zes gezien, maar is later onder mijn opvolger Roger Schmidt verdediger geworden."

Qua stijl past hij goed bij PSV, denkt Moniz. "Hij past perfect in de filosofie van Roger Schmidt en kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen. Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gestaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij", weet Moniz.

Hij verwacht dan ook dat de transfer een goede zaak is voor Schmidt, Ramalho en PSV. "Hij is een goed mens. Dat wil ik er ook nog over zeggen. Met hem erbij kan Schmidt zijn plannen in het tweede jaar vorm gaan geven. Dat tweede jaar gaat een heel ander jaar dan het eerste worden, dat durf ik wel te voorspellen. Schmidt gaat de volgende versnelling in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen