Gravenberch valt weer in de prijzen en wordt Talent van het Jaar

18 mei 2021, 18:18

Het houdt maar niet op voor Ryan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder van Ajax werd eerder maandag al verkozen tot Talent van het Jaar bij Ajax en is dinsdag ook uitgeroepen tot het grootste talent van het Eredivisie-seizoen. Hij gaat zodoende aan de haal met de Johan Cruijff Prijs.

Er waren naast Gravenberch nog dertien andere talenten genomineerd voor de titel om uitgeroepen te worden tot grootste talent van het seizoen in de Eredivisie. Jurriën Timber, Devyne Rensch en Brian Brobbey, ploeggenoten van Gravenberch, stonden ook op die lijst. Zij hebben het echter moeten afleggen tegen de jonge middenvelder die een ijzersterk seizoen heeft gekend in Amsterdam.

Maandag werd Gravenberch door de technische leiding van Ajax al verkozen tot Talent van het Jaar. Hij ontving daardoor de Marco van Basten Award uit handen van trainer Erik ten Hag. Onder die trainer maakte Gravenberch in september 2018 zijn debuut in het eerste elftal. Daarna ging het snel met de middenvelder, die dit seizoen een vaste waarde was in de kampioensploeg van Ajax

Omdat Gravenberch de Johan Cruijff Prijs heeft gewonnen, mag hij nu ook een Cruijff Court laten aanleggen. Dat is de traditie bij de prijs die in 2003 in het leven werd geroepen. "Ik heb mijn hele jeugd op een Cruyff Court gespeeld", liet Gravenberch weten aan het Algemeen Dagblad. "Het heeft me geholpen in mijn ontwikkeling en het is echt bijzonder dat ik er nu zelf één mag plaatsen." De komende periode zal de exacte locatie van het Cruijff Court bekend worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen