Ziyech-loos Chelsea nu wel langs Leicester, verlies Man City

18 mei 2021 – Met Hakim Ziyech als bankzitter heeft Chelsea dinsdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Leicester City. De thuisploeg zegevierde onder toeziend oog van duizenden fans met 2-1 over de directe concurrent.

Ziyech-loos Chelsea nu wel langs Leicester, verlies Man City

De overwinning betekende voor Chelsea ook revanche, omdat het afgelopen weekend in de FA Cup-finale op Wembley nog onderuit ging tegen Leicester. Een pijnlijke nederlaag voor Chelsea, dat op die manier naast een absolute hoofdprijs greep. Leicester had vermoedelijk nog een kater van de festiviteiten van afgelopen zaterdag, want echt scherp was het niet voor rust. De ploeg mocht van geluk spreken dat het halverwege mede door een afgekeurde goal van Timo Werner nog 0-0 stond.

Na rust gaf Chelsea meer gas en dat leverde ook succes op. Antonio Rudiger maakte twee minuten na rust de 1-0 en die goal gaf Chelsea vleugels. Een rake strafschop van Jorginho zorgde halverwege de tweede helft voor de beslissing, al deed Leicester snel daarna wel iets terug. Kelechi Iheanacho scoorde op aangeven van Wilfred Ndidi: 2-1. Die goal zorgde overigens voor een bijzondere statistiek. Iheanacho werd door die goal de eerste speler die dit Premier League-seizoen op alle dagen van de week heeft gescoord. Verder dan dat kwam Leicester City, niet waardoor het een terechte nederlaag leed op Stamford Bridge. Belangrijk in de strijd om Champions League-tickets. Chelsea klimt nu naar plek drie en is dus heel dicht bij het miljardanbal, terwijl Leicester naar plek vier zakt en moet vrezen voor Liverpool.

Brighton - Manchester City 3-2
Eerder op de avond heeft Manchester City een pijnlijke nederlaag geleden. De kampioen kwam door goals van Ilkay Gündogan en Phil Foden met 0-2 voor, maar ging toch met 3-2 ten onder. Dat kwam mede door een rode kaart van João Cancelo in de eerste helft. Door doelpunten van Leandro Trossard, Adam Webster en Daniel Burn bewerkstelligde Brighton, dat het deed zonder Joël Veltman en Davy Pröpper, daarna een knappe comeback.

Premier League

gerelateerd