'Domper PEC: Ajax onderhandelt met Brighton over Scherpen'

18 mei 2021, 23:37

Het leek er helemaal op dat Kjell Scherpen op huurbasis naar PEC Zwolle zou gaan, maar het is zeer de vraag of die huurtransfer er wel gaat komen. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de onderhandelingen tussen Ajax en Brighton & Hove Albion momenteel namelijk in volle gang.

De Premier League-club, die met Davy Pröpper en Joël Veltman al twee Nederlanders onder contract heeft staan, wil de 21-jarige keeper graag kopen. Bij PEC Zwolle ging het juist om een verhuurperiode van een seizoen. Scherpen gaf vorige week al zijn goedkeuring aan een huuroverstap naar PEC. Toch is het momenteel geen uitgemaakte zaak dat Scherpen naar PEC gaat, omdat Brighton zich heeft gemeld. Die club speelde zich onlangs veilig en is er dus ook komend seizoen bij op het hoogste niveau in Engeland.

Marc Overmars voert momenteel gesprekken met de leiding van Brighton over een deal. PEC Zwolle zit daardoor nu in de wachtkamer, net als Scherpen zelf. Duidelijk is dat Scherpen een transfer gaat maken, maar het is niet zeker waar zijn toekomst ligt. Scherpen speelt sinds 2019 bij Ajax, dat hem destijds kocht van FC Emmen. Hij kwam niet verder dan enkele wedstrijden in het eerste elftal. Zijn Europa League-debuut tegen AS Roma liep door een blunder uit op een enorme deceptie.

Als Scherpen vertrekt, heeft Ajax Andre Onana, Maarten Stekelenburg en nieuweling Remko Pasveer nog over. Eerstgenoemde staat door een dopingschorsing voorlopig overigens nog buitenspel. De kans is groot dat Ajax 'clean sheet-koning' Jay Gorter ook gaat aantrekken. De jonge doelman maakte indruk door bij promovendus Go Ahead Eagles liefst 25 keer de nul te houden in de Eerste Divisie, wat een record betekende. De verwachting is dat hij komend seizoen vooral in Jong Ajax zal gaan spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen