'FC Barcelona volgt Onana, Overmars belooft lage koopprijs'

19 mei 2021, 09:55

FC Barcelona volgt Ajax-keeper Andre Onana. De Catalaanse grootmacht zoekt een concurrent en stand-in voor Marc-André Ter Stegen, die deze zomer opnieuw onder het mes moet. Als de dopingschorsing van de Kameroener van tafel gaat, wil technisch secretaris Ramon Planes graag toeslaan, omdat de vraagprijs naar verluidt relatief laag is.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. De ochtendkrant weet dat Onana afgelopen zomer al een doelwit was voor FC Barcelona, maar dat hij toen onbetaalbaar was. Bovendien heeft de club veel vertrouwen in talent Inaki Pena, maar ondanks zijn inmiddels 22 jaar debuteerde hij nog niet in de hoofdmacht van Ronald Koeman. De Braziliaan Neto lijkt wel op weg naar de uitgang in de komende zomer: niet alleen vanwege diens salaris, maar ook om een transfersom te kunnen incasseren.

Het Spaanse medium schrijft namelijk dat FC Barcelona de Ajax-keeper voor een schijntje kan overnemen, zo zou directeur voetbalzaken Marc Overmars hebben toegezegd. Een concreet bedrag wordt niet genoemd, maar omdat de contractonderhandelingen zijn stukgelopen, is het algemeen bekend dat Ajax in de komende zomer zal meewerken aan een vertrek van Onana. Mocht de dopingschorsing niet van tafel gaan, dan is hij meteen een stuk minder interessant, omdat Onana dan nog tot volgend kalenderjaar niet inzetbaar is.

Lees ook: Drama voor Koeman en Löw: Ter Stegen mist EK door blessure

En juist na de zomer is er een keeper nodig, omdat Ter Stegen geopereerd wordt. De Spaanse ochtendkranten loven de keeper overigens wel in zijn besluit om tijdens het EK onder het mes te gaan. 'Dat is anders dan Luis Suárez, die ooit de finale van de Copa del Rey moest missen voor een ingreep en daardoor wel naar de Copa América ging', schrijft de ochtendkrant.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen