"Eigenlijk is Guus Til een jongere versie van Jens Toornstra"

19 mei 2021, 10:34

Guus Til (23) staat voor de overstap naar Feyenoord voor het komende seizoen. De aanvallende middenvelder moet de spil in het elftal van Arne Slot worden in De Kuip. Voormalig AZ-coach Martin Haar ziet veel gelijkenissen tussen hem en een andere Feyenoorder: namelijk Jens Toornstra.

Dat vertelt Haar, die samenwerkte in Alkmaar met Til, bij AZ tegenover De Telegraaf. In het AFAS Stadion liet Slot de eenvoudig international van het Nederlands elftal op tien spelen én met succes. "Op die plek moest hij ook de spits aan het werk zetten en sluwe steekpasses geven. Maar hij is misschien op zijn best als hij kan blijven gaan. Eigenlijk is het een jongere versie van Jens Toornstra", legt Haar uit.

Sowieso maakte Til veel indruk op Haar tijdens diens samenwerking. "Guus is een heel slimme jongen, ook buiten het veld. Hij heeft een neusje voor diep gaan op de goede momenten. Dat is in het hedendaagse voetbal heel belangrijk", weet de man die jarenlang in diverse functies verbonden was aan AZ.

Lees ookAdvocaat moedigt komst Til aan: "Hij vindt de tijd nu wel rijp"

Volgens Haar is hij een box-to-box-middenvelder, die het verschil kan maken. Til komt uit dezelfde lichting als Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu, maar brak eerder door en verdiende een transfer naar Spartak Moskou voor achttien (!) miljoen. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan SC Freiburg, waar hij eveneens geen vaste basisplaats heeft.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen