De Graafschap ontslaat Snoei na debacle in promotiestrijd

19 mei 2021, 11:49   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 13:06

De Graafschap heeft Mike Snoei ontslagen na het debacle in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Doordat het zowel in de reguliere competitie als ook in de play-offs misging voor De Superboeren, was de positie van de oefenmeester onhoudbaar geworden. Kritiek van binnen- en buiten de club betekende uiteindelijk het einde van de coach, wiens contract nog tot 2022 liep. Technisch manager Peter Hofstede blijft wél in zijn functie.

Dat heeft De Graafschap woensdagmiddag naar buiten gebracht. Niet alleen de matige resultaten en het 'boerenkoolvoetbal', zoals het stroperige spel laatst werd betiteld, komt naar buiten. 'Snoei ruziede regelmatig met spelers, stafleden en ook andere werknemers', schrijft Omroep Gelderland over de positie van de coach. Door de goede resultaten werden de ergenissen lang verbloemd, maar dat is niet langer het geval en is de coach uiteindelijk het kind van de promotierekening geworden.

De Graafschap koopt het contract van Snoei af, waardoor het net als toen de trainer overkwam van Telstar en het 60.000 euro betaalde opnieuw in de buidel moet tasten voor hem. 'Ook bij veel supporters ligt Snoei vanwege zijn soms nukkige uitstraling slecht. Daarnaast speelt ook het soort voetbal dat werd gespeeld een belangrijke rol', wordt het ontslag uitgelegd door het regionale medium. 

Lees ookPositie Snoei onhoudbaar: 'Boerenkoolvoetbal en uitspattingen'

Ook de spelers hielden zich niet meer in en hadden een hoop kritiek op Snoei, die vorig seizoen promotie misliep door een corona-uitbraak. Dit seizoen ging het in de reguliere competitie mis doordat in de slotfase werd gelijkgespeeld tegen Helmond Sport en Jong Ajax. Na die gigantische domper ging het tegen Roda JC (2-3) in de play-offs om de promotiestrijd opnieuw mis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen