Veel twijfels of werkwijze Snoei ook derde jaar vol te houden was

19 mei 2021, 12:13   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 12:28

De Graafschap en Mike Snoei zijn woensdag uit elkaar gegaan. Na twee misluke promoties op een rij nam de club afscheid van de oefenmeester, over wie toch te veel twijfels waren over de manier van werken. Daardoor is uiteindelijk de breuk ontstaan, zo legt technisch manager Peter Hofstede uit.

"Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker, die een groep lang scherp weet te houden en die tot de laatste minuut heeft gevochten voor promotie. Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan", legt Hofstede het besluit van de clubleiding uit.

De manier van voetballen werd gezien als opportunistisch, zonder al te veel idee en ook de spelers waren zeker niet allemaal positief over de manier van werken. Hoewel Snoei ongetwijfeld in het zadel was gehouden als een van de vele kansen in de slotfase tegen Helmond Sport of Jong Ajax erin gegaan was en daarmee promotiebewerkstelligt, was dit besluit onafwendbaar.

Zelf kijkt de coach positief terug op zijn periode in Doetinchem, ondanks de gigantische kater aan het einde van zijn termijn. "Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap. Ondanks alle coronabeperkingen bleven zij de club tot de laatste seconde steunen met imposante acties. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt tekort kwamen voor de zo gewilde promotie", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen