Corona-explosie bij River Plate: middenvelder moet op doel

19 mei 2021, 12:30

River Plate is getroffen door een ware corona-explosie. Dat zorgt bij trainer Marcelo Gallardo voor hoofdbrekens. Hij heeft voor de wedstrijd tegen Independiente Santa Fe in de Copa Libertadores nog maar weinig smaken over. De nood is zo hoog dat hij waarschijnlijk noodgedwongen een geblesseerde middenvelder de keepershandschoenen moet laten aantrekken.

Het aantal coronagevallen bij de Argentijnse grootmacht is opgelopen tot 25, waardoor Gallardo nog maar een elftal aan fitte spelers tot zijn beschikking heeft. Daartoe behoren niet de vier keepers (Franco Armani, Enrique Bologna, Germán Lux en Franco Petroli). Omdat Gallardo geen beroep mag doen op (jeugd)keepers die niet ingeschreven zijn voor het toernooi, moet hij wel een veldspeler op doel zetten.

Vermoedelijk staat Enzo Pérez, gewoonlijk een middenvelder, onder de lat als River Plate aantreedt tegen Santa Fe. De 35-jarige speler, die in het verleden uitkwam voor Benfica en Valencia, keerde in 2017 terug naar zijn thuisland. Door een blessure kan hij zijn ploeg als veldspeler niet uit de brand helpen, maar als doelman mogelijk wel. Op de afsluitende training droeg Pérez in elk geval de keepershandschoenen.

Mocht River Plate de wedstrijd tegen Santa Fe verliezen, dan is er niet meteen een man overboord. De Argentijnse club bezet met zes punten uit vier wedstrijden de tweede plaats in zijn groep en de eerste twee stoten door naar de knock-outfase. In de laatste groepswedstrijd neemt River Plate het op tegen het Braziliaanse Fluminense, dat met acht punten uit vijf wedstrijden aan kop gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen