Müller én Hummels in EK-selectie van Duitsland

19 mei 2021, 12:59   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 15:58

Thomas Müller heeft definitief zijn rentree gemaakt in de nationale ploeg van Duitsland. De middenvelder annex aanvaller is door Joachim Löw opgenomen in de EK-selectie. Hij is niet de enige oudgediende die terugkeert: ook Mats Hummels zit bij de definitieve selectie. Voor PSV-back Philipp Max en oud-Ajacied Amin Younes is geen plek, 'Nederlander' Robin Gosens zit wel bij het keurkorps.

De back van Atalanta Bergamo is een van de verrassende namen, ondanks dat hij de laatste tijd wel tot de selectie behoorde. Ook linksback Marcel Halstenberg (RB Leipzig) krijgt de voorkeur boven PSV'er Max, terwijl Jonas Hofman voorin een van de verrassingen is. Younes speelde zich bij Eintracht Frankfurt in de kijker van Löw, maar heeft de EK-selectie uiteindelijk dus niet gehaald. 

Voor zowel Müller als Hummels is het hun eerste oproep sinds november 2018: toen besloot Löw een verjonging door te voeren, nadat het WK van die zomer ook al flink tegenviel. De prestaties bleven echter wisselend en de roep om de terugkeer van de routiniers klonk steeds luider. Löw hield de boot lang af, maar heeft ze er voor het eindtoernooi tóch weer bijgehaald. 

Niet alleen oude spelers zijn opgeroepen, ook de talentvolle Jamal Musiala (18) zit bijvoorbeeld bij de EK-selectie. De belangrijkste afwezigen waren al bekend: Marc-André Ter Stegen meldde zich af vanwege een blessure, terwijl Marco Reus vanwege vermoeidheidsklachten het eindtoernooi aan zich voorbij moest laten gaan.

Definitieve selectie:

Keepers: Manuel Neuer, Bern Leno, Kevin Trapp

Verdedigers: Matthias Ginter, Robin Gosens, Christian Günter, Marcel Halstenberg, Mats Hummels, Lukas Klostermann, Robin Koch, Antonio Rüdiger, Niklas Süle

Middenvelders: Emre Can, Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Florian Neuhaus, Jamal Musiala

Aanvallers: Serge Gnabry, Kai Havertz, Thoams Müller, Leroy Sané, Kevin Volland, Timo Werner

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen