Schoonmaak FC Barcelona: tien spelers mogen weg, acht niet

19 mei 2021, 14:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De plannen van voorzitter Joan Laporta bij FC Barcelona in de komende zomer zijn groots. In de Spaanse media wordt de huidige selectie onder de loep genomen: er zouden zelfs tien spelers moeten vertrekken in de zomer. Over acht spelers is in elk geval géén twijfel: zij mogen blijven. Over de routiniers en trainer Ronald Koeman zijn de analyses wat minder duidelijk. 

Dat schrijft dagblad SPORT in een analyse. Keeper Neto, verdediger Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Riqui Puig, Philippe Coutinho, Matheus Fernandes, Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé zouden mogen vertrekken van de A-selectie. In laatstgenoemde ziet men wel veel potentie, maar het komt er te weinig uit en bovendien is hij duur. Over Griezmann wordt gesteld dat hij 'de beste versie' van zichzelf is sinds zijn komst naar Camp Nou, maar in een grote revolutie moet hij mogelijk plaatsmaken.

Keeper Marc-André Ter Stegen, Óscar Mingueza, Ronald Araújo, Pedri, Ansu Fati, Ilaix Moriba, Lionel Messi en uiteraard Frenkie de Jong maken onmiskenbaar onderdeel uit van het vernieuwde FC Barcelona, waarbij over Sergino Dest niet nadrukkelijk wordt gesproken. Van de routiniers is het eveneens de vraag wat daarmee moet gebeuren: daar geeft men geen oordeel over. Wel wordt Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba en Sergi Roberto gevraagd om een loonoffer te maken.

Lees ookSlecht nieuws Koeman: Barça moet veranderen

Marca gaat ook nog in op de schoonmaak van de Catalanen, bijvoorbeeld ook op de rol van Koeman. 'Hij wordt niet gezien als de enige boosdoener van het Barça-seizoen', schrijft de krant. Over de Nederlander zou nog geen oordeeld zijn geveld. Wel moet er achterin versterking komen, waarbij Manchester City's Eric García wordt genoemd. Dat hij naar Camp Nou komt, dat behoeft overigens geen betoog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen