Willem II-captain Peters zet na lijfsbehoud punt achter loopbaan

19 mei 2021, 17:19

De loopbaan van Jordens Peters is ten einde gekomen. De 34-jarige captain van Willem II heeft er voor gekozen om te stoppen. Dat besluit heeft de verdediger enkele dagen na de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard genomen.

Willem II bevestigt het nieuws via de eigen kanalen. Peters kan terugkijken op negen seizoenen in de hoofdmacht van Willem II. Hij speelde daarin 250 wedstrijden voor de club. 'Het besluit om te stoppen hing al enige tijd in de lucht. Nu is het hoge woord eruit', schrijft Willem II.

Peters kiest ervoor om te stoppen vanwege zijn fysieke gesteldheid. Zijn lichaam zegt stop, zo geeft hij aan. "Het hoofd wil nog wel, maar het lichaam zegt nee. Negen seizoenen lang, 250 keer heb ik onze kleuren verdedigd. Negen jaar, waarvan acht als trotse captain", zegt Peters via de clubkanalen.

Peters ging in 2012 aan de slag bij Willem II, dat hem toen overnam van FC Den Bosch. Met die club degradeerde hij na één seizoen op het hoogste niveau naar de Eerste Divisie. Meteen werd Willem II toen weer kampioen, waarna Peters jarenlang in de Eredivisie. Afgelopen zondag stelde de club weer een jaar op het hoogste niveau veilig, door in de laatste speelronde te winnen van Fortuna Sittard. Peters viel in die wedstrijd in de slotfase in en kreeg meteen de aanvoerdersband om in wat zijn laatste duel als prof was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen