Emmen maakt zich op voor play-offs: "Voelt niet als strafwerk"

19 mei 2021, 18:42

Het grote doel was om direct in de Eredivisie te blijven, maar dat is FC Emmen niet gelukt. De 0-4 overwinning op VVV-Venlo was niet genoeg omdat Willem II zelf van Fortuna Sittard won. Emmen heeft de focus nu volledig liggen op de halve finale van de play-offs tegen NAC Breda. Het vertrouwen is nog groot bij Dick Lukkien.

Het is voor te stellen dat de teleurstelling groot was bij Emmen, dat de goede reeks niet beloond zag worden. "Nee, als strafwerk voelt het niet", zegt de trainer tegen Voetbal International. "Natuurlijk hebben we zondag in Venlo even gebaald, want we hoopten het in de reguliere competitie af te maken. Maar een uur later was dat gevoel al helemaal weg. Het gevoel bij mij is nu dat we de afgelopen weken een huzarenstukje geleverd hebben en dat we nu willen doorpakken. Dat proef ik ook bij de spelers."

De vraag is echter of Jari Vlak mee kan doen. De middenvelder is een twijfelgeval. Afgelopen weekend ontbrak hij ook al tegen VVV-Venlo. "Het zag er goed uit, maar ik houd wel een flinke slag om de arm. Er kan nog een reactie komen", zegt Lukkien. "Hij is tegen SC Heerenveen vol geraakt door Lasse Schöne, hoewel dat zijn intentie niet was. Maar er is wel flink wat schade ontstaan, een blessure waar normaliter meer hersteltijd voor staat."

Lukkien verwacht dat het moeilijk gaat worden tegen NAC. "Ik vind het een heel degelijke ploeg, zeker de afgelopen periode. Bovendien hebben ze veel ervaring, met spelers die ook op het hoogste niveau het klappen van de zweep kennen. We zijn nergens bang voor, maar dus zeker op onze hoede."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen