Tottenham blameert zich ondanks prachtgoal Bergwijn

19 mei 2021 – Ook bij Tottenham Hotspur zaten er woensdag weer fans op de tribunes, maar zij zijn behoorlijk in de kou gezet door hun club. Ondanks een voorsprong door een doelpunt van Steven Bergwijn werd er namelijk pijnlijk met 1-2 verloren van Aston Villa.

Tottenham blameert zich ondanks prachtgoal Bergwijn

Bergwijn kreeg van interim-trainer Ryan Mason de kans om zich te laten zien en betaalde het vertrouwen van de coach al snel terug. De buitenspeler zette uitstekend door en pegelde de bal vervolgens keihard bovenin het doel. Het was pas zijn eerste doelpunt van het Premier League-seizoen voor de Nederlander, in de voorlaatste speelronde van de competitie.

Die goede start kreeg echter geen vervolg voor Tottenham. Nog voor rust gaf de thuisploeg de voorsprong namelijk alweer uit handen. Sergio Reguilón zorgde voor verbazing bij de fans door een onbegrijpelijk eigen doelpunt te maken en daarna zorgde Ollie Watkins namens Aston Villa voor de 1-2. Die stand kreeg Tottenham in de tweede helft niet meer van het bord af, waardoor de middenmoter de volle buit meenam naar Birmingham. Een mooi succes dus ook voor Anwar El Ghazi, die negentig minuten lang binnen de lijnen stond.

Tottenham staat zesde, maar kon deze nederlaag absoluut niet hebben. Als West Ham United later vanavond wint van West Bromwich Albion, raakt Tottenham namelijk de zesde plek kwijt. Als de Londenaren de competitie als nummer zeven eindigen, wachten de play-offs om een ticket in de Conference League. Dat is niet bepaald het toernooi waarin de club graag wil uitkomen. Tottenham sluit het seizoen komend weekend af met de lastige wedstrijd tegen Leicester City.

Premier League

gerelateerd