Was Utrecht-uit zijn laatste duel? Robben weet het niet

19 mei 2021, 21:44

Omdat FC Groningen woensdag met 1-0 heeft verloren van FC Utrecht in de halve finale van de play-offs, is het seizoen van de noorderlingen ineens ten einde gekomen. En dus is het ook de vraag of Arjen Robben zijn laatste profduel heeft gespeeld. De buitenspeleer zelf twijfelt nog.

De 37-jarige buitenspeler stond tegen Utrecht negentig minuten lang op het veld. Dat was voor het eerst dit seizoen, in dus de laatste wedstrijd van het voetbaljaar. Bij ESPN kreeg Robben de vraag wat zijn plannen zijn. "Ik heb gezegd dat ik na het seizoen de balans op ga maken en dan gaan we kijken naar de toekomst", zei de routinier. "Dat is wel heel moeilijk, want de laatste weken spelen daarin toch mee. Nu voetbal je weer. Als je de garantie hebt dat je fit blijft, vind ik het wel lekker om door te voetballen. Maar je moet ook kijken wat realistisch is. Die beslissing moet je nemen, want wat je deze zomer doet, hangt daar natuurlijk mee samen. Als ik door ga, moeten we weer een plan maken. Als ik stop, dan hoeft dat niet."

Robben had meer verwacht van zijn seizoen bij Groningen, maar is wel blij dat hij in de slotfase van het seizoen toch nog zijn stempel kan drukken. "Ik ben aan de ene kant trots omdat ik van ver ben gekomen. Het was de moeilijkste revalidatie van mijn loopbaan. Het lukte om terug te komen en ik speelde tegen Emmen een lekkere wedstrijd. Dat was waarvoor ik het had gedaan. Ik ben nu blij dat ik gespeeld heb, maar ben teleurgesteld door deze uitschakeling."

De komende dagen zal er meer duidelijk worden over zijn toekomst. Dat het tegen Utrecht niet goed afliep, was zonde volgens Robben. "Een typische wedstrijd die beslist zou worden door één moment. Zij hadden dat momentje wel, en wij niet. Dat was zonde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen