De Ligt plakt met bekerwinst pleister op wonde Juve

19 mei 2021, 22:56   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 23:04

Na een zeer teleurstellend seizoen heeft Juventus toch een prijs in de wacht gesleept. In de bekerfinale tegen Atalanta Bergamo won het met 1-2 en Matthijs de Ligt toonde zich een rots in de branding met meerdere goede ingrepen. Bij Atalanta begonnen Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis, maar een assist van laatstgenoemde was niet genoeg om de tweede bekerzege uit de geschiedenis te boeken.

Juventus draait een erg matig seizoen. Het werd al vroeg uitgeschakeld in de Champions League door FC Porto en door de karige prestaties in eigen competitie, is het nog maar de vraag of het volgend jaar weer deel mag nemen aan het miljardenbal. De winst van de beker zou daardoor toch wel een kleine pleister op de wonden zijn, maar Atalanta was in de eerste helft de betere ploeg.

Voor rust werden er twee doelpunten gemaakt en beide goals waren in schril contrast met elkaar. De openingsgoal van Dejan Kulusevski was er één van finesse en accuratesse. Hij krulde een bal, die met wat geluk voor zijn voeten viel, met de binnenkant van de voet prachtig in de verre hoek. De gelijkmaker van Atalanta Bergamo was een hamer van afstand met de wreef van de voet. Op aangeven van Hateboer ramde Ruslan Malinovsky de 1-1 tegen de touwen.

Net als voor rust was ook na de onderbreking de thuisploeg de betere partij. Dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Gianluigi Buffon, maar telkens zat er wel een zwart-wit been tussen. Zo redde Matthijs de Ligt zijn ploeg zeven minuten na rust. Een afvallende bal viel zo op vijf meter van het doel, maar met een alles-of-niets-tackle wist de Nederlander de bal nog net te blokken. 

Die uitstekende ingreep van de centrale verdediger bleek uiteindelijk goud waard, want een kwartier voor tijd maakte zijn ploeggenoot Frederico Chiesa de winnende treffer. Hij zette de aanval zelf op met een individuele actie, ging de een-twee aan met Kulusevski en rondde af in de korte hoek. Atalanta eindigde de wedstrijd nog met tien man, na een rode kaart van Rafael Toloi. Zo is het seizoen van Juventus zeker nog niet gered, maar is de schade wel enigszins beperkt. De veertiende Copa Italia is een feit en het hoop in de competitie alsnog Champions League-voetbal af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen