Botteghin hoopt op 'mooie club': "Niet per se Brazilië"

20 mei 2021, 07:30   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 07:55

Eric Botteghin bereikte woensdagavond met Feyenoord de finale van de play-offs om Europees voetbal. Hoogstwaarschijnlijk is die finale het laatste duel dat de Braziliaan in Feyenoord-shirt zal spelen, aangezien zijn aflopende contract niet is verlengd. Over zijn toekomst staat voor Botteghin zelf nog niks vast.

Tegen Sparta (2-0) ging Botteghin de wedstrijd in met het besef dat het bij verlies zijn laatste wedstrijd voor de club zou kunnen zijn. "Ik wilde niet zo denken. Ik rekende erop dat we in de finale zouden staan", vertelde de verdediger aan [a,https://www.rijnmond.nl/nieuws/1216292/Feyenoord-verdediger-Eric-Botteghin-We-waren-scherp-en-gretig,_blank,RTV Rijnmond]. "We hebben nog één wedstrijd, dus ik mag nog één keer in dat mooie stadion mét publiek spelen."

In die finale is FC Utrecht de tegenstander en dus gaat de wedstrijd tussen de twee ploegen die zich vorig seizoen kwalificeerden voor de uiteindelijk nooit gespeelde bekerfinale. "Daar baal ik nog steeds heel erg van. Wij hadden de kans om de beker te winnen. Nu is het een heel andere wedstrijd, met andere teams, andere spelers, maar het is wel leuk dat de twee ploegen die vorig seizoen kans hadden om Europees voetbal te halen dat nu ook kunnen."

Dit keer weet Botteghin van tevoren zeker dat het zijn laatste wedstrijd zal zijn. Wat hij daarna gaat doen, weet hij nog niet. Eerder werd gesuggereerd dat hij graag terug wilde keren naar zijn thuisland, maar dat is voor hemzelf geen vereiste. "Ik sta open voor een mooie club, dat hoeft niet per se in Brazilië te zijn." Of hij ervoor open zou staan om toch langer bij Feyenoord te blijven, mocht de club aankloppen: "Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Feyenoord heeft niks gezegd en ik ook niet."

Botteghin speelde in totaal zes jaar voor Feyenoord, waarin hij onder meer twee KNVB Bekers en de landstitel won. Voorheen speelde hij in Nederland voor PEC (destijds FC) Zwolle, NAC Breda en FC Groningen. Hoe de afscheidswedstrijd van de 33-jarige Braziliaan precies georganiseerd wordt, is nog zeer de vraag. Doordat ook het Songfestival zaterdag in Rotterdam wordt gehouden, wil burgemeester Ahmed Aboutaleb geen tweede evenement in de vorm van de play-offfinale. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen