Pirlo na bekerwinst: "Tuurlijk wil ik hier trainer blijven"

20 mei 2021, 08:14

Andrea Pirlo kon woensdagavond opgelucht ademhalen toen hij in een slecht seizoen toch een prijs wist te pakken in de vorm van de Coppa Italia. Of het genoeg is om zijn toekomst bij Juventus te redden, zal moeten blijken. Als het aan de trainer zelf ligt, staat hij ook volgend seizoen voor de groep. 

"Als dit een uitstekend seizoen was geweest, hadden we het nu niet gehad over een vijfde plaats en een vroegtijdige Champions League-uitschakeling", was Pirlo realistisch. "Er waren ups en downs, daar doet deze prijs niks aan af", zei hij in gesprek met RAI Sport. "Ik heb in mijn eerste seizoen veel geleerd en merk dat deze prijs veel voldoening geeft."

Met nog een wedstrijd te spelen in de competitie is het nog altijd verre van zeker dat Juventus de Champions League haalt. De Oude Dame heeft het in ieder geval niet meer in eigen hand: alleen als Napoli verliest van Hellas Verona of AC Milan punten verspeelt bij het al geplaatste Atalanta, is winst voor Juve genoeg voor een ticket. "Het is zonde dat we punten hebben verloren tegen teams die op papier makkelijk zouden moeten zijn. Nu weten we dat we het niet in eigen hand hebben. We zijn ervan overtuigd dat iedereen alles zal geven: Atalanta, Verona en Bologna (tegenstander van Juventus, red.). Zoals het zou moeten."

Over zijn eigen trainerschap was Pirlo duidelijk: "Natuurlijk wil ik graag in deze rol blijven. Al sinds ik een kind was hou ik van voetbal en dat zal altijd zo blijven. Het is aan de club, maar ik hou van het trainerschap en ik hou van deze club. We zullen zien wat er wordt beslist, maar ik zou zelf graag doorgaan."

Lees ook: De Ligt plakt met bekerwinst pleister op wonde Juve

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen