Advocaat rekent op 'meest sportieve beslissing' over play-offfinale

20 mei 2021, 11:33

Feyenoord en FC Utrecht bereikten woensdagavond de finale van de play-offs om Europees voetbal, maar het is nog altijd de vraag of en waar deze gespeeld zal worden. De Rotterdammers hebben het thuisvoordeel, maar omdat zaterdag in dezelfde stad ook het Songfestival plaatsvindt, wil burgemeester Ahmed Aboutaleb de wedstrijd verbieden. Trainer Dick Advocaat rekent erop dat de juiste beslissing genomen zal worden. 

"Het Songfestival is belangrijk, maar Feyenoord is ook belangrijk", zei Advocaat tegen ESPN nadat zijn ploeg in de halve finale met 2-0 won van Sparta. "Dan moet je proberen om wat vroeger op de dag te spelen. Wat is dan het probleem?" Aboutaleb lijkt echter weinig te voelen voor die oplossing. "Laten we maar even afwachten wat er besloten wordt. Ik verwacht van zowel Aboutaleb als de KNVB dat de meest sportieve beslissing genomen wordt. Dat is gewoon dat wij zaterdagmiddag spelen."

Een andere optie zou zijn om de wedstrijd naar zondag te verplaatsen, maar dat ziet FC Utrecht niet zitten. Wanneer er geen oplossing gevonden worden, zou de uitploeg reglementair aan de haal gaan met het Europese ticket. "Ik begrijp Utrecht ook wel", doelde Advocaat op het vorige seizoen, waarin Utrecht door het niet spelen van de bekerfinale én het vroegtijdig stopzetten van de competitie op twee fronten Europees voetbal misliepen. "Maar wij stonden ook in de finale. Dachten ze dat ze die al gewonnen hadden? Ze moeten oud zeer hebben naar de KNVB, niet naar Feyenoord. Wij hebben dat niet besloten."

Toen het over de wedstrijd zelf ging, noemde Advocaat Utrecht 'weer een moeilijke tegenstander'. "Sparta was ook moeilijk. Die hebben in vijf wedstrijden tegen heel moeilijke tegenstanders dertien punten gehaald. Nu wacht Utrecht, ook een lastige ploeg." De finale van de play-offs is - áls deze gespeeld wordt - de laatste van Advocaat als trainer van Feyenoord. Daarna draagt hij het stokje over aan Arne Slot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen