Gustafson plots weer in de belangstelling: "Zo werkt deze wereld"

20 mei 2021 – Simon Gustafson heeft niet zijn beste seizoen achter de rug, maar was woensdag dankzij zijn winnende treffer tegen FC Groningen weer eens van grote waarde voor FC Utrecht. De Zweed moest weer even wennen aan alle aandacht die zijn doelpunt hem na de wedstrijd opleverde.

Gustafson plots weer in de belangstelling: "Zo werkt deze wereld"

"Vier maanden lang heb ik bijna geen interview hoeven geven en nu ineens zes na de wedstrijd", zei Gustafson tegenover De Telegraaf. "Zo werkt deze wereld. Het was een mooie goal, een van de mooiere die ik ooit gemaakt heb. Maar ik vond het vooral mooi dat het een belangrijke goal was. Het gaat mij om het grotere plaatje. Het is een geweldig gevoel om op deze manier de wedstrijd te beslissen."

Onder meer zijn enkelblessure maakte dat het afgelopen seizoen voor Gustafson geen makkelijke was. "Ik heb maandenlang moeten revalideren. Ik heb nog lang de naweeën van die blessure ondervonden. De laatste weken voel ik me weer helemaal top." Daarbij komt ook dat hij onder René Hake weer meer aanvallend speelt. "Dat is een rol die mij goed ligt. Zo heb ik ook gespeeld bij Feyenoord, Roda JC en in het begin bij FC Utrecht. We hebben een goede balans gevonden met Adam (Maher, red.) en Joris (Van Overeem, red.) in een meer controlerende rol."

Na de winst op FC Groningen wacht de finale tegen Feyenoord. Dat Gustafson zijn oude club treft, doet hem weinig. "Het is belangrijk dat we die finale winnen. Tegen wie maakt dan niet uit. We zijn nog één zege verwijderd van ons doel voor dit seizoen. Zaterdag moeten we nog één keer alles geven om ons doel te bereiken." Wat er daarna gebeurt met de middenvelder, die nog tot 2022 vastligt, zal moeten blijken. "Ik ga kijken wat er op mijn pad komt en alle opties afwegen. Het leven hier bevalt me, dus dat speelt ook een rol."

Lees ook: Niet Robben, maar Gustafson matchwinner in halve eindstrijd

Eredivisie

gerelateerd