Finale play-offs verzet naar zondag; Utrecht spant kort geding aan

20 mei 2021, 09:53   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 10:01

De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht is verplaatst naar zondagmiddag 12:15 uur. Dat maakt de KNVB donderdagochtend bekend. De gemeente Rotterdam wilde de finale niet op de oorspronkelijke datum laten spelen in verband met het Songfestival dat op dezelfde avond plaats. FC Utrecht laat het er overigens niet bij zitten: de club heeft naar aanleiding van het nieuws een kort geding aangespannen. 

De winst van Feyenoord op Sparta leverde een organisatorisch probleem op, aangezien Feyenoord als hoogst geklasseerde club het thuisvoordeel heeft. De finale zou daarom in Rotterdam gespeeld worden op hetzelfde moment dat ook het Songfestival in Ahoy plaatsvindt. Gesuggereerd werd dat wanneer er geen oplossing zou worden gevonden, het Europese ticket automatisch naar de uitspelende club zou gaan. De KNVB vond dit echter niet eerlijk en koos ervoor om de wedstrijd naar zondag te verplaatsen.

'Het bestuur betaald voetbal is van mening dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-offfinale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de finale wordt ingewilligd', legde de bond uit op de eigen website. 'De belangen van Feyenoord en FC Utrecht afwegend, heeft het bestuur betaald voetbal dan ook besloten om de wedstrijd een dag te verplaatsen.'

De KNVB tracht bovendien zoveel mogelijk recht te doen aan 'de sportieve uitgangspunten', waarmee erop gedoeld wordt dat de bond de hoogst geëindigde club thuis wil laten spelen. ESPN zou volgens het statement geen problemen hebben met het verplaatsen, de Eredivisie CV noemt het 'een goede oplossing'. 

Utrecht spant kort geding aan

Het besluit van de KNVB is in Utrecht niet in goede aarde gevallen. 'Het verplaatsen van de finalewedstrijd is in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd', valt te lezen op de clubwebsite

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen