Promotie moet onrust NAC oplossen: "Club heeft stabiliteit nodig"

20 mei 2021, 10:11   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 10:36

Maurice Steijn kan NAC Breda deze week via de play-offs naar de Eredivisie leiden. Hoewel de sfeer na de 4-1 zege op FC Volendam in de vorige ronde goed is, blijft verdeeldheid heersen bij NAC. Ook nu het goed gaat, voelt Steijn dat er onrust heerst. "Dat is wel eens jammer, ja."

Steijn begon dit seizoen als trainer van NAC en merkte direct dat het niet de makkelijkste club is. "Het zijn stromingen van buitenaf die een bepaalde stemming creëren, waar je als staf geen invloed op hebt", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. "Vervelend, vooral omdat het de club niet verder helpt." 

Algemeen directeur Mattijs Manders herkent zich niet in de geschetste tweestrijd. "Ik ben bij de Eredivisie CV weggegaan omdat ik de dynamiek en hectiek miste. Bij NAC kom je in dat opzicht juist wel aan je trekken. of het nu de advocaat is of de bakker op de hoek, iedereen houdt van NAC. En, dat zeker ook, iedereen vindt iets van NAC. Logisch en mooi dat mensen zich laten horen. Dat mag, want intern is het rustig. Het enige dat me soms stoort, is dat men te veel op de man speelt."

Zo kon Steijn op de nodige kritiek rekenen toen hij tegen het einde van het seizoen enkele dagen in Ibiza verbleef. Manders wilde het echter voor de trainer opnemen. "Maurice blijft absoluut trainer van NAC", zei hij. "Dus ook wanneer de club niet promoveert. "Al jaren worden hier elk seizoen trainers en technisch directeuren weggestuurd en wat heeft dat de club nu feitelijk opgeleverd?"

Manders pleit daarom juist voor stabiliteit. "Zonder corona trekt NAC 19.000 toeschouwers. In een nieuw of verbouwd stadion (die plannen heeft de club, red.) zitten er ook moeiteloos 25.000. In alle opzichten is deze club Eredivisiewaardig. Toch is de waarheid dat NAC al jaren schippert tussen Ere- en Eerste Divisie. Stabiliteit, dat is wat deze club nodig heeft."

Vanavond kan NAC op bezoek bij FC Emmen een belangrijke stap zetten. Bij winst kwalificeert het zich voor de finale van de promotie/degradatie play-offs. "We gaan er tegen FC Emmen alles aan doen om de supporters een mooie avond te bezorgen. We zijn er klaar voor." Emmen en NAC trappen vanavond om 21:00 uur af. De winnaar van het duel speelt in de finale tegen NEC of Roda JC. De wedstrijd tussen die clubs wordt om 18:45 uur gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen