Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Dias laat De Bruyne en Kane achter zich en pakt prestigieuze titel

20 mei 2021 – Rúben Dias is door de Engelse pers uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De verdediger van Manchester City komt met die uitverkiezing in een bijzonder rijtje. De international van Portugal is de eerste verdediger met deze prijs sinds 1989. Kevin De Bruyne en Harry Kane eindigen als nummer twee en drie ook op het podium.

Dias laat De Bruyne en Kane achter zich en pakt prestigieuze titel

"Dit is een enorm voorrecht", aldus Dias via de clubkanalen van Manchester City. "Ik ben heel blij, maar had dit niet kunnen doen zonder het succes van mijn team. Iedereen verdient daarom een onderscheiding en heeft een aandeel in deze prijs." Dias speelde dit seizoen 31 competitiewedstrijden en was daarin goed voor een treffer namens de ploeg van Josep Guardiola.

Dias maakte vorige zomer voor een kleine zeventig miljoen euro de stap van Benfica naar City. Met de topclub uit Manchester werd hij landskampioen en pakte hij de League Cup. Later deze maand volgt nog de finale van de Champions League tegen Chelsea. De centrumverdediger volgt Jordan Henderson (Liverpool) op als Speler van het Jaar.

Het is ook alweer een tijdje geleden dat er een verdediger aan de haal ging met de bokaal. Steve Nicol (Liverpool) was in 1989 de laatste. Daarnaast pakten Jurgen Klinsmann (1995) and Gianfranco Zola (1997) de prijs ook in hun eerste jaar. Cristiano Ronaldo was in 2008 als speler van Manchester United de laatste Portugees, die Speler van het Jaar werd.

Premier League

gerelateerd