NEC wil doordenderen: "Het publiek is een extra stimulans"

20 mei 2021 – NEC Nijmegen hoopt na vier seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie terug te keren naar het hoogste niveau. De Nijmegenaren ontdeden zich verrassend van Almere City FC (0-4) en treffen vanavond Roda JC Kerkrade in de halve finale. De afgelopen dagen hebben trainer Rogier Meijer en verdediger Bart van Rooij gemerkt dat de nacompetitie behoorlijk leeft in Nijmegen.

NEC wil doordenderen: "Het publiek is een extra stimulans"

De selectie van NEC werd na de gewonnen wedstrijd bij Almere opgewacht door blije supporters. "We hebben heel veel jongens die dat nog nooit hebben meegemaakt", vertelde Meijer voor de camera van Omroep Gelderland. "Het wordt geweldig opgepikt in de groep en dat geeft ook extra steun voor deze wedstrijd. Het is een extra stimulans dat er publiek bij mag."

NEC kende geen denderend seizoen, maar het vertrouwen lijkt nu helemaal terug. "Die 0-4 in Almere heeft ons wel geholpen", aldus Van Rooij tegenover datzelfde medium. "We mogen Roda niet onderschatten, want ze hebben De Graafschap uitgeschakeld. We moeten echt aan de bak. Je merkt dat het steeds meer gaat leven bij de fans en bij de selectie."

De jongeling weet dat de fans van NEC een belangrijke rol zullen spelen. Er worden 1500 toeschouwers toegelaten in de Goffert. "Moet je nagaan wat er gebeurt als we nu weer winnen en de wedstrijd daarop. Het is mooi dat er nu ook publiek bij de wedstrijd is. De laatste keer was tegen De Graafschap en toen kwam er flink kabaal vanaf. Dat moet nu ook weer lukken."

Eredivisie

gerelateerd