KNVB schorst VVV'er Machach vanwege 'bedreigende taal'

20 mei 2021, 15:15   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 15:20

Zinédine Machach is voor een wedstrijd geschorst naar aanleiding van een incident tijdens het treffen tussen Ajax en VVV-Venlo. De middenvelder van de Limburgers kreeg het in de Johan Cruijff ArenA aan de stok met tegenstander Devyne Rensch. Machach liet zich vervolgens dreigend uit ten opzichte van de Ajacied en daar is de aanklager niet van gediend.

Machach riep tijdens een opstootje "In the streets, I'll kill you, my friend" tegen Rensch. Tijdens de wedstrijd werd de 25-jarige Fransman niet bestraft, maar nu heeft hij dus alsnog een schorsing van een wedstrijd aan zijn broek gekregen. Volgens de aanklager heeft hij zich schuldig gemaakt aan het gebruiken van bedreigende taal jegens een tegenspeler.

De uitsluiting geldt voor wedstrijden in de competitie, beker en nacompetitie. Het is echter zeer de vraag of Machach nog een wedstrijd gaat spelen voor VVV. De middenvelder wordt gehuurd van SSC Napoli, al heeft de Limburgse club wel een optie tot koop. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie lijkt die optie niet te zullen worden gelicht.

De wedstrijd tussen Ajax en VVV eindigde in een 3-1 zege voor de gastheer, waardoor de bezoekers degradeerden uit de Eredivisie. Machah speelde in Frankrijk bij Toulouse FC en Olympique Marseille. Daarna vertrok hij naar Napoli, dat hem de afgelopen jaren verhuurde aan Carpi FC 1909, FC Crotone en Cosenza Calcio. Namens VVV kwam hij tot 29 optredens.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen