Jong Oranje kan borst natmaken voor ijzersterke selectie Frankrijk

20 mei 2021, 15:49

Bondscoach Sylvain Ripoll heeft donderdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor het EK Onder-21. Daar neemt zijn Jong Frankrijk het op tegen Jong Oranje. De oefenmeester heeft de beschikking over een aantal bekende namen, dat eerder afviel bij de hoofdmacht. Zodoende kan Erwin van de Looi in de kwartfinale aan de bak met zijn manschappen.

De selectie van Ripoll bestaat onder meer uit Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté, die belangrijke krachten zijn bij RB Leipzig. Upamecano maakt deze zomer een transfer naar Bayern München, terwijl Liverpool verregaande interesse schijnt te hebben in Konaté. Ilan Meslier (Leeds United) en Wesley Fofana (Leicester City) zijn ook van de partij bij de Franse beloften.

Verder bestaat de groep voornamelijk uit jongens, die nog actief zijn in Frankrijk. Dat geldt ook voor Houssem Aouar van Olympique Lyon en Eduardo Camavinga van Stade Rennais. Zij hebben al interlands voor de A-ploeg achter hun naam staan. Dat de op papier ijzersterke Fransen te verslaan zijn, liet Denemarken eerder al zien in de groepsfase.

Frankrijk ging namelijk met 0-1 ten onder tegen de Denen. De wedstrijden tegen Rusland (2-0) en IJsland (2-0) werden wel gewonnen. Naast Frankrijk en Nederland zijn ook Denemarken, Duitsland, Spanje, Kroatië, Portugal en Italië nog van de partij op het EK. De kwartfinales worden afgewerkt op maandag 31 mei. De finale wordt gespeeld op zondag 6 juni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen