Fortuna Sittard sneert naar Roda JC met Timmermans-fragment

20 mei 2021 – Roda JC slaagde er donderdagavond niet om de finale van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken. Op bezoek bij NEC werd er met 3-0 verloren, waardoor de club uit Kerkrade ook volgend seizoen uitkomt in de Eerste Divisie. Meteen nadat in Nijmegen het laatste fluitsignaal klonk, stuurde aartsrivaal Fortuna Sittard een tweet de wereld in.

Fortuna Sittard sneert naar Roda JC met Timmermans-fragment

Aan de tweet is een video van een aantal seconden toegevoegd. Het gaat om een fragment van ruim zes jaar oud, dat zich afspeelt in het Parkstad Limburg Stadion. Te horen is dat Europees Commissaris Frans Timmermans, fervent supporter van Roda JC, voorafgaand aan de derby tegen Fortuna Sittard het publiek toespreekt en zegt: 'Nooit vergeten, er is maar één club in Limburg'.

In Sittard zijn ze de uitspraken van Timmermans niet vergeten. De club begeleidt de video met de tekst 'Wijze woorden: Er is maar één club in Limburg!', waarmee uiteraard wordt gedoeld op het feit dat Fortuna de enige Limburgse club is die volgend seizoen uitkomt in de Eredivisie. VVV-Venlo is naar de Eerste Divisie gedegradeerd en zowel Roda JC als MVV slaagde er niet in om te promoveren.

Eredivisie

gerelateerd