Fernando Santos presenteert ijzersterke Portugese EK-selectie

20 mei 2021, 23:15   Bijgewerkt: 20 mei 2021, 23:23

Langzaam maar zeker druppelen de EK-selectie binnen. De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft donderdagavond bekendgemaakt met welke 26 spelers hij op de Europese titel gaat jagen. Blikvanger bij de Portugezen is Cristiano Ronaldo, maar de selectie herbergt nog veel meer grote namen.

Een blik op de Portugese selectie leert dat iedere linie van de kwaliteit barst. Onder de lat kiest Santos waarschijnlijk voor Anthony Lopes, doelman van Olympique Lyon. In de verdediging heeft de bondscoach onder meer João Cancelo, José Fonte, Pepe, Raphael Guerreiro en Ruben Dias (verkozen tot beste speler van de Premier League) tot zijn beschikking.

Ook op het middenveld ontbeert het de Portugezen niet aan kwaliteit in de breedte. Onder meer Manchester United-ster Bruno Fernandes, Danilo Pereira van Paris Saint-Germain, de bij Lille opgeleefde Renato Sanches en Wolverhampton Wanderers-sterkhouders Rúben Neves en João Moutinho zijn opgeroepen.

De Portugese aanval boezemt angst in. Naast Ronaldo zijn onder anderen André Silva, Bernardo Silva, Diogo Jota en João Félix door Santos uitgenodigd voor het EK. De bondscoach heeft voorin zoveel opties dat hij bijvoorbeeld Francisco Trincão thuislaat. Portugal is op het EK ingedeeld in de poule des doods. Duitsland, Frankrijk en Hongarije zijn de ploeggenoten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen