"Ik heb het gevoel dat we fans in de steek hebben gelaten"

21 mei 2021, 07:53   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 08:21

Met veel vertrouwen begon FC Emmen aan de play-offs, maar die zijn voor de club uitgelopen op een drama. De club uit Drenthe verloor donderdag namelijk het Eredivisie-schap door na penalty's te verliezen van NAC Breda. Dick Lukkien spreekt van een enorme klap.

Soms zeggen trainers en spelers dat ze het nog niet kunnen geloven, maar bij Lukkien was er juist sprake van directe realisatie. "Het besef is er. Toen El Allouchi de bal binnenschoot uit de penalty wist ik het. We zijn gedegradeerd. Dit komt keihard binnen", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. Emmen kwam in 120 minuten voetbal niet verder dan één doelpunt, die bovendien in eigen doel werd geschoten door een NAC-speler.

"We waren beter dan NAC, scherper en frisser, maar verzuimden het karwei af te maken na de gelijkmaker. Het was wachten op de winnende, maar die viel niet", zei de coach. In de penaltyserie was Emmen de mindere, zag Lukkien. "Dat is ook een kwestie van kwaliteit. Ik vind dat een eredivisiespeler gewoon een bal van elf meter moet kunnen binnenschieten. Helaas konden twee mannen van ons geen penalty meer nemen. Laursen niet en ook Gladon niet, want hij was in de verlenging op zijn enkel getrapt. Dat was overigens misschien nog wel een VAR-momentje."

Uiteindelijk moet Emmen, dat na drie jaar is gedegradeerd, de schuld bij zichzelf zoeken volgens de trainer. "Ik heb nu het gevoel dat we heel veel mensen in de steek hebben gelaten. Mensen die dagelijks keihard voor de club werken en ook alle supporters en sponsors. Het is waardeloos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen