Blije Steijn maant tot kalmte: "Geen bier in de bus"

21 mei 2021 – Het geloof dat NAC Breda komend seizoen in de Eredivisie gaat spelen, is groot bij de ploeg van Maurice Steijn. Na FC Volendam werd donderdag ook FC Emmen, na penalty's, uit de nacompetitie gekegeld door NAC. Steijn is trots, maar beseft dat de focus moet liggen op de wedstrijd tegen NEC.

Blije Steijn maant tot kalmte: "Geen bier in de bus"

Uiteraard kon de trainer wel begrijpen dat zijn spelers uitzinnig van vreugde waren na de winst op Emmen. NAC stond bij vlagen met de rug tegen de muur, maar overleefde en nam daarna de penalty's beter. "We zijn tot het gaatje gegaan. Een thriller is zeker niet overdreven voor deze wedstrijd", zei Steijn tegen BN De Stem. "We hebben laten zien dat we heel moeilijk te kloppen zijn. In de laatste minuut krijgt Emmen nog een grote kans, maar zet Dion Malone nog een prachtige sliding in. Dat was tekenend voor onze mentaliteit van vanavond en eigenlijk van de laatste weken, waarin we heel goed zijn gaan verdedigen."

Nu wacht voor NAC de finale tegen NEC. Onderschatting wil Steijn niet zien bij zijn manschappen. "Dat zou ook niet terecht zijn, want NEC wint afgelopen dagen gewoon met 0-4 bij Almere City en met 3-0 van Roda JC. De promotiekoorts in Breda  is al heel hoog, maar we moeten wel de rust bewaren binnen de selectie. De supporters mogen hiervan genieten en het is natuurlijk fantastisch dat ze er zondag bij mogen zijn in het stadion."

Steijn liet zijn spelers ook even hun gang gaan na de wedstrijd. "Wij mogen hier ook even kort van genieten, maar het is al heel snel zondag. Ik hoop dat die jongens dat ook beseffen. Deze wedstrijd is een slijtageslag geweest, dus het is belangrijk dat we nu goed herstellen. We moeten zo nog een uur rijden naar het hotel. Dan trainen we morgen even en daarna rijden we nog terug naar Breda. Wat mij betreft dus geen biertjes in de bus, maar dat zullen de spelers ook wel begrijpen. Zondag na de wedstrijd mogen ze zoveel drinken als ze willen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd