Onrust bij Roda door wissel: "Voelde voor mij heel respectloos"

21 mei 2021 – Roda JC werd donderdag uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs met een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen NEC. Dat was een fikse streep door de rekening na de winst op De Graafschap van afgelopen weekend. Niet alleen de 3-0 nederlaag hakte erin, maar ook de wissel van captain Kees Luijckx.

Onrust bij Roda door wissel: "Voelde voor mij heel respectloos"

De verdediger werd al na de 37ste minuut naar de kant gehaald, met geel op zak. De aanvoerder ging vol verbazing naar de kant en deed na de wedstrijd zijn verhaal bij ESPN. "Het voelde voor mij heel respectloos aan", zei de verdediger. "Ik heb nog niet gehoord waarom ik eruit werd gehaald. Ik had wel een gele kaart, maar die heb ik wel vaker op zak. Met mijn ervaring had ik moeten blijven staan."

Liever had hij dus de wedstrijd uitgespeeld. "Ik had het team graag geholpen. Ik moest verdomme mijn aanvoerdersband afdoen en ze zongen nog 'Keesie Bedankt'", zei hij met een kleine glimlach. "Het is gênant. Dit is een nachtmerrie en een droom die uiteenspat."

De kans bestaat dat het teleurstellende duel in Nijmegen de laatste profwedstrijd was van Luijckx. "Als je nu in mijn hart kijkt, dan ben ik er nu helemaal klaar mee. Maar ik moet dit laten bezinken. Het zou kunnen dat ik stop, maar maandag spreek ik met de club. Ik ben geen Arjen Robben dus niet iedereen hoeft er bovenop te springen. Plezier is voor mij het belangrijkste."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd