Periode De Leeuw bij Emmen ten einde: "Het komt onverwacht"

21 mei 2021 – Dat Michael de Leeuw komend seizoen in de Eredivisie zou blijven spelen, was ook voor de play-offs al duidelijk. De aanvaller had namelijk al getekend bij FC Groningen. Toch baalt hij uiteraard dat het donderdag niet gelukt is om FC Emmen in de Eredivisie te houden.

Periode De Leeuw bij Emmen ten einde: "Het komt onverwacht"

De spits verloor met zijn team in de halve finale van de play-offs van NAC Breda. Daardoor is het Eredivisie-schap te grabbel gegooid. Emmen stak juist in goede vorm. "Het komt ook echt onverwacht", zegt De Leeuw tegen RTV Drenthe. "Ik zag het echt niet aankomen. Ook vandaag niet. We waren veel beter dan NAC, maar krijgen een onnodige goal tegen en moeten daarna ontzettend veel energie verzetten om de gelijkmaker te maken. Daarna hadden we door kunnen en moeten drukken, maar helaas lukte het niet."

Toch vindt De Leeuw dat Emmen bij zichzelf te rade moet gaan. "Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan, al had dit niet gehoeven. Natuurlijk denk je nu: wat zou er zijn gebeurd als we de motor eerder hadden aangezet? Maar goed, NAC heeft gewonnen, verdiend of niet, maar wij zijn gewoon dit seizoen veel te laat op gang gekomen. En daarvoor krijgen we nu de rekening gepresenteerd."

De Leeuw vertrekt zelf naar Groningen. "Ik hoop echt dat de club heel snel terugkeert op het hoogste niveau. Dat verdient de club en ook de supporters. Wat zij hebben gedaan dit seizoen is ongekend. Ik baal ontzettend dat ik volgend seizoen niet tegen FC Emmen speel."

Eredivisie

gerelateerd