Advocaat begrijpt FC Utrecht: "Feyenoord zou hetzelfde doen"

21 mei 2021 – Dick Advocaat vindt het begrijpelijk dat FC Utrecht op zijn strepen staat en een kort geding tegen de KNVB heeft aangespannen. De Domstedelingen zijn het er niet mee eens dat de finale van de play-offs tegen Feyenoord van zaterdag naar zondag is verplaatst. De club wijst daarbij op de reglementen die de bond zelf heeft opgesteld.

Advocaat begrijpt FC Utrecht: "Feyenoord zou hetzelfde doen"

In verband met het Eurovisie Songfestival dat in Ahoy plaatsvindt, is ervoor gekozen om de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht te verplaatsen. De club uit de Domstad wil via de rechter afdwingen dat het besluit wordt teruggedraaid. Logisch, vindt Advocaat. "Ik begrijp dat Utrecht alles uit de kast haalt om allerlei dingen te beïnvloeden. Het hoort er allemaal bij. Feyenoord zou het waarschijnlijk ook hebben gedaan", aldus de ervaren trainer op de persbijeenkomst richting de finale.

FC Utrecht meent dat het verplaatsen van de wedstrijd in strijd is met de reglementen van de KNVB. Die schrijven voor dat de thuisspelende club op zoek moet naar een locatie op neutraal terrein en anders het risico loopt op een reglementaire nederlaag. De KNVB is echter van mening dat de gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen van FC Utrecht.

Advocaat gaat er vooralsnog vanuit dat de rechter de KNVB in het gelijk stelt. "Wij gaan er gewoon vanuit dat we zondag spelen, maar wachten de uitspraak af."

Feyenoord

gerelateerd