'Schalke denkt aan prestatiecontract voor Huntelaar'

21 mei 2021, 16:20

Schalke 04 hoopt ook in de 2. Bundesliga te kunnen beschikken over Klaas-Jan Huntelaar. Technisch directeur Peter Knäbel denkt daarbij aan een prestatiecontract voor de 37-jarige spits. Huntelaar zou daarbij op bonussen kunnen rekenen wanneer hij wordt ingezet. 

Dat nieuws wist het Duitse BILD vrijdag te melden. Hoeveel Huntelaar wanneer hij blijft zal spelen - en dus ook zal verdienen - is afhankelijk van de concurrentie. Voor nu zou hij gebruikt worden als tweede spits achter Simon Terodde, die komende zomer overkomt van Hamburger SV. Schalke hoopt met Serdar Dursun (loopt uit zijn contract bij SV Darmstadt) nog een extra concurrent aan te trekken.

Huntelaar zelf twijfelt nog over zijn toekomst. De aanvaller gaf bij Ajax al aan aan zijn laatste seizoen bezig te zijn, maar overweegt wel om er een jaar aan vast te plakken. Daarvoor stelde hij wel een belangrijke eis: "Voor mij is het allerbelangrijkste dat er een team wordt neergezet dat in de top van de 2. Bundesliga mee kan draaien. Dan kan ik me een langer verblijf bij Schalke wel voorstellen. Afgelopen seizoen was het gewoon slecht, ongelofelijk slecht."

Naast Huntelaar hoopt de club ook de 27-jarige aanvoerder Sead Kolasinac te kunnen verleiden tot een langer verblijf. De Bosniër werd dit seizoen gehuurd van Arsenal, maar een definitieve overname zal een lastig verhaal worden. 'Ten eerste moet Arsenal echt van hem af willen en een ontslagvergoeding afspreken met de linksback', schreef BILD over de verdediger die nog tot 2022 vastligt en bijna negen miljoen euro aan salaris opstrijkt. 'Schalke kan Kolasinac slechts ongeveer 1,5 miljoen aanbieden - en zelfs dat alleen na verkoop.' De kans op een deal met Huntelaar wordt door het medium groter geschat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen