Geruchten ontkracht: "Ihattaren niet gepolst door Marokko"

21 mei 2021, 16:47

Mohamed Ihattaren heeft (nog) niet gekozen om voor Marokko uit te komen. Die geruchten circuleerden op internet nadat de PSV'er was afgevallen in de definitieve EK-selectie van Jong Oranje. Volgens Erwin van de Looi is daar echter vooralsnog geen sprake van.

Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf de bondscoach aan 'geen signalen te hebben ontvangen' dat Ihattaren daadwerkelijk die keuze zou hebben gemaakt. "Mo had al wat wedstrijden gemist bij PSV, maar we hebben hem in de voorlopige selectie toch op de lijst gezet omdat hij voor ons écht een serieuze optie is, mocht hij weer aansluiten bij PSV. Hij is een speler met bijzondere kwaliteiten. We hebben contact gehad met PSV en hij is op dit moment niet wedstrijdfit. Daarom is hij bij ons afgevallen."

Het is dus nog altijd mogelijk dat Ihattaren uitgroeit tot Oranje-international. "Mo zat een tijd geleden bij Oranje en sindsdien kwam er regelmatig een kink in de kabel, waardoor hij geen wedstrijden of selecties heeft meegemaakt", werd Van de Looi geciteerd door De Telegraaf. "Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij het niveau dat hij kan halen ook weer gáát halen, zodat hij een waardevolle speler gaat worden. Niet alleen voor Jong Oranje, maar uiteindelijk het grote Oranje. Dat zou het allermooist zijn."

Geen enkel EK

Van de Looi kon in zijn definitieve selectie voor het tweede gedeelte van het jeugd-EK geen gebruik maken van Cody Gakpo, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners. Het drietal maakt vooralsnog deel uit van de voorlopige selectie van het grote Oranje en kon zodoende niet opgeroepen worden. Dat wil volgens de bondscoach van Jong Oranje nog niet zeggen dat de kans groot is dat het drietal ook de definitieve selectie haalt. 

"Ik weet niet of die kans groot is", antwoordde Van de Looi op die vraag. "Het moment waarop zij de definitieve selectie moeten doorgeven (woensdag, red.), loopt gek genoeg niet synchroon met het moment van doorgeven van onze selectie. In het slechtste geval kan het nog zo zijn dat deze drie jongens geen enkel EK spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen