Janssen hoopt ondanks kort geding op finale in De Kuip

21 mei 2021, 17:12   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 17:47

FC Utrecht spande deze week een kort geding aan tegen de KNVB om de play-offfinale tegen Feyenoord niet naar zondag te verplaatsen. De club wil dat de wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt en wanneer dat (door het Songfestival) niet mogelijk is, het Europese ticket zonder te spelen naar Utrecht zal gaan. De spelers zelf voelen er echter meer voor om de wedstrijd gewoon te spelen.

"Het is een finale en die willen we gewoon spelen. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet", stelde Mark van der Maarel in gesprek met De Telegraaf. Zijn trainer, René Hake, sluit zich daarbij aan. "We willen graag die wedstrijd spelen en winnend afsluiten. Ik begrijp, dat er vanuit de club en supporters gezocht wordt naar een bepaalde rechtvaardigheid, maar als sportman wil je spelen." 

Van der Maarel houdt er hetzelfde standpunt op na en houdt zich het liefst afzijdig van de verdere discussie. "De club heeft hiervoor gekozen. Het is aan de juridische experts om dit uit te zoeken. Wij moeten ons focussen op de wedstrijd en ons zo goed mogelijk voorbereiden. Dat is onze enige taak, verder ligt het uit onze handen. Wat daarboven gebeurt, hebben wij geen invloed op."

Aanvoerder Willem Janssen stelde dat de voorbereiding op het duel door de omstandigheden niet verstoord wordt. "Je krijgt het natuurlijk allemaal mee en het zit in je achterhoofd, maar je denkt toch: 'het zal niet zo zijn dat de wedstrijd niet doorgaat'. We hebben heel snel doorgeschakeld als groep en ons gefocust op de voorbereiding. We gaan er met z'n allen vanuit dat we een mooie middag gaan spelen."

Opmerkelijk genoeg is het juist het stadion van Feyenoord dat Janssen erg aanspreekt, iets dat de club zelf indirect aanvecht. "Ik droom ervan nog een keer de bekerfinale in De Kuip te spelen. Een play-offfinale komt heel dicht bij dat scenario. Dan is het supermooi dat ik dit nog een keer mag meemaken." Daarmee lijkt hij er niet vanuit te gaan dat Utrecht in het gelijk zal worden gesteld. "Wij gaan er gewoon vanuit dat we spelen, een ander scenario zit niet in ons hoofd. De club heeft besloten het juridisch aan te vechten, maar als spelers gaan we het aanvechten op het veld."

Het kort geding tussen FC Utrecht en de KNVB heeft inmiddels plaatsgevonden. De uitspraak volgt vanavond (vrijdag) om 19:30 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen