Utrecht verliest kort geding: finale gewoon op zondag gespeeld

21 mei 2021, 20:14

FC Utrecht speelt zondagmiddag om 12:15 uur gewoon de finale van de play-offs in De Kuip. Dat besloot de rechter vrijdagavond na een kort geding eerder op de dag. De Utrechtse club was het niet eens met het verplaatsen van de wedstrijd, die oorspronkelijk op zaterdag gespeeld zou worden, maar werd door de rechter dus niet in zijn gelijk gesteld. 

De zitting van vanmiddag duurde ruim tweeënhalf uur. FC Utrecht spande de rechtszaak aan, omdat het verplaatsten van de finale van de play-offs (vanwege het Songfestival op dezelfde avond) volgens de club niet conform de regelgeving was. De club eiste dat de wedstrijd gewoon op de oorspronkelijke datum, zaterdag 22 mei, zou worden afgewerkt. Kon dat niet in Rotterdam, dan moest er een alternatieve locatie worden gevonden. Indien ook dat niet lukte, zou Utrecht zonder te spelen aanspraak maken op het Europese ticket. 

Tijdens de zitting werd er door advocaat Margry van FC Utrecht onder meer op gewezen dat al een jaar bekend was dat het Songfestival georganiseerd zou worden en dat de eventuele problemen in het speelschema dus tijdig voorzien hadden kunnen worden. Daarbij werd getwijfeld of de KNVB wel echt had geprobeerd een alternatieve locatie te vinden, in plaats van de wedstrijd uit te stellen. Dat schoot bij de bond in het verkeerde keelgat: jurist Mark Boetekes sprak van 'keiharde leugens' en vertelde dat PEC Zwolle zich donderdag had gemeld om de finale in dat stadion te laten spelen, waarna de gemeente daar een stokje voor stak. 

Ook werd gewezen op de situatie van vorig seizoen, waarin de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet gespeeld kon worden en het Europese ticket dat de winnaar van die wedstrijd zou krijgen, via de competitie naar Feyenoord ging. Utrecht voelde zich benadeeld, omdat verplaatsing destijds niet mogelijk was. Advocaat Knijff van de KNVB wees er echter op dat Utrecht toen bereid was de wedstrijd maanden later te spelen ("En zelfs op Bonaire"), maar dat een verplaatsing van zestien uur als probleem aangemerkt werd.

Vanuit het FC Utrecht-kamp werden diverse redenen aangehaald waarom het voor de ploeg nadelig zou zijn om de wedstrijd te verplaatsen. Er werd gesproken van extra hersteltijd voor Feyenoord (De Rotterdammers speelden woensdag twee uur later dan Utrecht), enkele spelers zouden al op zondag vakantie hebben geboekt en het vinden van een hotel zou door het Songfestival een probleem zijn. De argumenten legden volgens de voorzieningenrechter echter weinig gewicht in de schaal. Bovendien zou de KNVB voldoende aannemelijk hebben gemaakt dat er sprake is van een bijzondere omstandigheden. Om die reden is het verplaatsen van de wedstrijd dus gerechtvaardigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen