Van Es: "De KNVB moet zelf ook in de spiegel kijken"

21 mei 2021, 20:51   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 21:12

FC Utrecht heeft het kort geding dat het tegen de KNVB heeft aangespannen om het verplaatsen van de play-offfinale ongedaan te maken, verloren. Toch hoopte algemeen directeur Thijs van Es wel dat de KNVB door de hectiek rond de finale is wakker geschud. Hij riep de bond na afloop op tot zelfreflectie. 

"Ik ben teleurgesteld over de uitkomst", begon Van Es tegenover ESPN als reactie op de uitspraak van het kort geding. "Maar wat ik het lastigst vind, is de communicatie. Denk na hoe je empatisch kan zijn", riep hij de bond op. "Niet alleen topsporters moeten in de spiegel kijken en zichzelf verbeteren, dat moet de KNVB ook doen."

Ondanks de teleurstellende uitspraak, blikte Van Es niet alleen maar met een slecht gevoel terug op de hectische dag. "FC Utrecht is een trots en strijdlustige club en ik vind dat we de verantwoordelijkheid hebben om er als topsportorganisatie alles aan te doen om te winnen. Daar hoort dit ook bij."

Van Es stelde tot slot dat Utrecht het nu maar op het veld moet laten zien. "We gaan stap twee zetten van onze uiteindelijke missie: een ticket halen in Rotterdam zondag." De wedstrijd wordt zondagmiddag om 12:15 uur gespeeld in De Kuip. 6500 Feyenoord-supporters zullen bij het duel aanwezig zijn. 

Lees ook: Van Seumeren woest op KNVB: "Slecht georganiseerde bende"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen