'Aanmoedigingspremie FC Emmen krijgt geen gevolgen'

21 mei 2021, 21:14   Bijgewerkt: 21 mei 2021, 21:33

De aanmoedigingspremie die spelers van FC Emmen zouden hebben aangeboden aan Fortuna Sittard, zal geen gevolgen krijgen. Nadat Fortuna Sittard bij de KNVB melding had gemaakt van het aanbod, werd een vooronderzoek gestart. De aanklager betaald voetbal besloot echter van verdere vervolging af te zien.

Dat meldde 1Limburg vrijdagavond. Het aanbod zou gedaan zijn voorafgaand aan de laatste speelronde, waarin Willem II en FC Emmen nog streden om het ontlopen van de nacompetitie. Emmen kon zich alleen bij verlies van Willem II tegen Fortuna Sittard nog veilig spelen. Om die reden zou aan de Limburgse club, die zelf al nergens meer om speelde, een aanmoedigingspremie aangeboden hebben gekregen.

Uit het vooronderzoek zou zijn gebleken dat FC Emmen nadat er door spelers mogelijk contact is gelegd met Fortuna Sittard, tijdig heeft ingezien dat dergelijke premies door de KNVB verboden zijn. Voor de aanklager was dat de reden om de zaak te seponeren. 

Of het nu met of zonder aanmoedigingspremie was, het doel van FC Emmen is sowieso niet bereikt. Fortuna wist niet te winnen van de Tilburgers (2-1) en de Drentenaren moesten de nacompetitie in. Daar verloor de ploeg gisteravond na penalty's van NAC Breda, waardoor Emmen komend seizoen veroordeeld is tot de Keuken Kampioen Divisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen