Antony en Neres blikken terug: "Beste vrienden geworden"

21 mei 2021, 22:07

De Brazilianen van Ajax hebben een hectisch seizoen achter de rug. Antony speelde zijn eerste seizoen voor de Amsterdammers nadat hij zijn thuisland had verlaten, terwijl David Neres onder meer door blessures een lastig jaar kende. De twee hadden daarin veel steun aan elkaar.

Op de website van hun werkgever blikken Antony en Neres terug op het afgelopen seizoen. "Voor mij persoonlijk is het een heel lastig seizoen geweest", begint laatstgenoemde. "Gelukkig kon ik aan het einde van het seizoen toen ik eindelijk terug was van mijn blessures nog genoeg spelen." Neres kwam in de Eredivisie tot slechts tien basisplaatsen (en vijftien invalbeurten). Hij scoorde drie keer en gaf vijf assists.

Landgenoot Antony legde in zijn eerste jaar betere cijfers af. In 32 wedstrijden (24 basisplaatsen) scoorde hij negen keer en leverde hij acht assists. Bovendien werd hij in zijn eerste seizoen bij Ajax direct kampioen, al zag het feest er door corona wel iets anders uit. "Door corona was alles anders. Toch heb ik ervan kunnen genieten toen we kampioen werden. Neres heeft me verteld hoe anders het twee seizoenen geleden was, maar ik ben toch dankbaar voor hoe het nu ging."

In zijn eerste jaar heeft Antony veel gehad aan zijn landgenoot, die zelf al sinds 2017 bij de club speelt. "Ik was blij toen ik hem voor het eerst ontmoette. We zijn echt beste vrienden geworden. Neres is iemand waar ik van hou, op en buiten het veld. Onze vriendschap is echt: hij is als een broer voor me." Neres zelf kan dat beamen: "Als ik speel en hij niet, zie ik hem nooit zuur kijken. Hij is dan blij voor me. Hij leeft met me mee."

"Veel spelers raken vrienden kwijt omdat ze concurrenten zijn", vertelt Antony. "Bij ons is dat anders. Of we nu strijden om dezelfde positie of niet, we blijven vrienden. Onze vriendschap is oprecht, omdat we die dingen kunnen scheiden." Neres vult aan: "We houden van dezelfde dingen, van samen lol maken. Als de een scoort, juicht de ander, en andersom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen