Kruys: "Bekerfinale van vorig jaar zit heel diep bij Utrecht"

22 mei 2021, 09:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht verloor vrijdag het kort geding tegen de KNVB en speelt dus zondagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. Op het spel staat een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Dat het affiche hetzelfde is als de niet gespeelde bekerfinale van vorig seizoen, doet FC Utrecht veel, merken Gert en Rick Kruys.

Daags voor de finale sprak De Telegraaf uitgebreid met de vader en zoon die beiden al vele jaren bij de club rondliepen. Beiden begonnen er hun spelerscarrière en Rick Kruys is er momenteel werkzaam als assistent van hoofdtrainer René Hake. Of ze er ooit samen aan de slag zullen gaan? "Dan moet hij zeker zeggen: 'pa, pak jij de hesjes even.' Dat lijkt me niet verstandig", lachte Gert. "Het zou qua inhoud en niveau wel kunnen", reageerde Rick. "Maar je hebt een dusdanig andere band met elkaar, dat je daar hiërarchisch problemen mee gaat krijgen. Dat moeten we maar niet gaan doen."

Gert Kruys is momenteel trainer van DHSC Utrecht, terwijl hij met trots kijkt hoe zijn zoon bij FC Utrecht zijn eerste stappen zet in het trainersvak. "In de drieënhalf jaar dat ik assistent ben bij FC Utrecht heb ik met aardig wat trainers mogen werken: Erik ten Hag, Jean-Paul de Jong, Dick Advocaat, John van den Brom en nu René Hake. Ik heb van iedereen veel kunnen leren, die ervaringen zitten allemaal in mijn rugzak", vertelde Rick zelf.

Morgen sluiten Hake en Rick Kruys met FC Utrecht dus het seizoen af met de finale. Dit omdat de rechtszaak die tegen de KNVB werd aangespannen werd verloren. "Als FC Utrecht het kort geding had gewonnen en Europa in was gegaan, hadden ze toch een klein beetje genoegdoening gehad voor vorig jaar", zei Gert Kruys over de niet gespeelde bekerfinale van toen, waardoor Utrecht geen kans meer maakte op Europees voetbal. "Maar als voetbalman ben ik blij, dat die wedstrijd nu toch gespeeld kan worden, omdat het zo'n mooi affiche is. Het is toch ook een beetje de finale van vorig jaar die toen niet gespeeld kon worden. Ik merk in alle geledingen van de club dat het echt een litteken is. Dat zit heel diep."

Ook zou winst van de play-offs een mooi einde zijn van een rumoerig seizoen. "We hebben een moeilijke start gehad en konden het niet waarmaken in het begin", blikte Rick terug. "Daarna kwam de trainerswissel, dat liep in het begin ook stroef. We hebben een tijdje twaalfde gestaan, maar hebben onszelf teruggevonden. Als club zijn we achter elkaar blijven staan, wat geresulteerd heeft in de zesde plaats en een play-offplek. Wie had zes maanden geleden kunnen bedenken dat we nu in de finale van de play-offs zouden staan? Er is een enorme positieve vibe in de stad. Iedereen staat achter FC Utrecht. In die finale zijn we tot grootse dingen in staat. Als we dat Europese ticket pakken, is ons seizoen ultiem geslaagd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen